Mindjárt kicsengetnek, de csak a sulikban!

2017-06-15 17:00:19

Nem kevesen állnak az iskola küszöbén „rettegve” és azon töprengve, mi lesz, ha elkezdődik a nyári szünet. Sajnos nincs mindenki abban a szerencsés helyzetben, hogy otthonról is tudjon dolgozni, így azok számára, akik olyan cégnél végzik a munkájukat, ami fix munkaidővel jár, bizony nem könnyű a feladat.

Minden évben legalább egyszer a vakáció idején, de év közben is ha beteg a gyerek, óriási dilemma és szervezés, hogy hogyan oldjuk meg csemetéink felügyeletét. Bárhogy is van, meg kell próbálni megtartani az egyensúlyt és úgy végezni a feladatainkat, hogy közben a gyerkőccel is tudjunk időt tölteni!

(Fotó: Pinterest)

Érdemes a teljes nyári szünetre egy pontos tervet készíteni napra, hétre lebontva. Végig kell gondolni, hogy milyen segítségek, lehetőségek vannak, abból mi az amit kitudunk használni és  mikor jövünk mi, szülők a képbe! Ezzel megkönnyítjük nem csak a saját életünket, de a család mindennapjait is.

  • Először is nézzük meg, hogy nekünk mennyi szabadságunk, szabadnapunk van és ahhoz igazítsuk a nyár többi napját.
  • Ha már tudjuk, hogy az idén lesz családi nyaralás, akkor azt is írjuk fel, így a megoldandó napok száma máris csökkken!
  • Ha tehetjük, a fennmaradó időre kérjük a nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi, szomszéd, jó barát segítségét. Használjuk őket bátran, annak megfelelően, hogy ki-mit és mennyi időre tud vállalni. Sokszor egy loppott fél délután vagy csak pár óra is nagy segítség, amíg haza érünk a munkából, netán megfőzünk vagy összepakolunk, esetleg elszaladunk bevásárolni vagy arra is jó, hogy egy kicsit egyedül legyünk és töltődjünk. 
  • Aztán nézzünk körül, hogy milyen tábor kínálatok vannak és mik azok, amiket megengedhetünk magunknak. Ezek akkor is ajánlatosak, ha egyébként megtudjuk oldani a gyermek felügyeletetét, hiszen ezzel tartalmasabbá, színesebbé tehetjük a nyarat számukra. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bár mindent megteszünk annak érdekében, hogy csemeteink jól érezzék magukat velünk vagy a családtagokkal,  gyereknek gyerek a társa és ezt nem tudjuk pótolni!
  • Ha ezeket is kipipáltuk és még mindig van vissza a nyárból, akkor nézzük meg, hogy van-e esetleg túlóránk amit beválthatnánk, hogy egy kis időt töltsünk a poronttyal anélkül, hogy több napra nélkülözni kelljen bennünket a munkahelyünknek.

Tehát nem kell kétségbe esni az előttünk álló időszaktól, csak jól kell szervezni! Ha minden napra előre tudjuk, hogy mi a teendők, könnyen átvészeljük a több, mint két hónapos iskola mentes időszakot.

 

(Fotó: Beauty Pest Brow)

...és persze a Beauty Pest Browban még a nyár folyamán is szeretettel várjuk a megfáradt és a logisztikában kimerült szülőket egy kis feltöltődésre, hogy aztán újult erővel élvezhessék a gyermekek által egész évben várt meleg napokat!