Alagút szerű szemöldök csak a cirkuszban és csak a bohócokon!

2017-07-06 17:00:03

Az arc karakterét a hajszín és a hajforma, a szemszín és az arcbőr mellett nagyban befolyásolja a szemöldök is! Nem csak a színe, de a formája éppúgy. Igen kellemes arcot tudunk varázsolni magunknak, ha szemöldökünk a személyiségünknek megfelelő színnel és formával rendelkezik és bizony ennek az ellenkezője is előfordulhat, amikor vad, szinte rémisztő tekintettel találjuk szembe magunkat.

A harmóniát szemöldökünk és arcunk között nem egyszerű megtalálni, de megéri a fáradtságot! Amennyiben a gének nem kedveztek számunkra és természetes úton nem rendelkezünk dús és tökéletes formájú szemöldökkel, akkor sincs okunk elkeseredni, hiszen ma már számtalan tetoválási módszer létezik, amivel helyreállíthatjuk a szemöldök szépségét, megőrizve annak természetes voltát. Ugyanez igaz akkor is, ha egy őrült ötletnek köszönhetően egyszer netán vékonyra szedettük, de most újra szeretnénk karakteresebb szőrzettel rendelkezni. És bizony nagy segítség a sminktetoválás akkor is, ha valamilyen betegség következményeként esetleg kihullot a szemöldökünk.

Bármi oka is legyen annak, hogy a tetoválás mellett döntünk, minden esetben kérjük szakember segítségét és tanácsát!

Az első és legfontosabb feladat, hogy kigondoljuk, melyik tetováló technológiát szeretnénk választani, amelynek elsősorban a tartósság miatt van jelentősége. Ha ez meg van, akkor már csak az egyéniséghez, arcformához leginkább megfelelő színt és formát kell megtalálni!

Szemöldök tetoválási módszerek

  • Természetes hatású, finom szálazás

Ennél a technikánál a tetoválás az eredeti szálakhoz hasonlóan szálakból épül fel. Természetesen előre megrajzoljuk a kívánt formát és ezen belül normál vagy intenzívebb sűrítássel érhető el a lágy, természetes hatás, ami szinte teljesen egybeolvad eredeti szemöldökünkkel, tökéletesen korrigálva annak esetleges hiányosságait.

A szálas tetoválás tartóssága egy-másfél év,  ami után érdemes megismételni az eljárást!

  • „3D” szemöldöktetoválás

Ezzel a lehetőséggel megint csak a természetességet lehet hangsúlyozni. A speciális mikro tűk segítségével az eredeti szőrszálak növekedési iránya és hajlása szerint készíthetők el a hiányzó szálak. A „3D”-s látványt a többféle, de gondosan megválasztott színek játékával lehet elérni. Ha szemöldökünk formáját, vastagságát és színét szeretnénk tökéletesítemi, de mégis megtartani a természetes hatást, akkor ez a módszer tökéletes, ráadásul 1-2 évig biztos, hogy tartós!

  • Satírozás

Természetesen itt is, az előre megtervezett formával dolgozunk. Gyakorlatilag a felrajzolt szemöldök „sablont” színezzük be, amellyel intenzívebb, határozottabb tekintetet érhetünk el, mint a szálas technikával. Ennek az az előnye, hogy 2-3 évig biztos, hogy nem kell frissíteni a formát.

  • Microblanding technika

Ez talán a leg különlegesebb tetoválási technika. A tetovált szálakat egy toll eszköz segítségével, kézi módszerrel és speciális mozdulatokkal visszük fel a bőrbe. Az így tetovált szálak vékonyabbak és lágyabbak, ellentétben a gépi szálazással, de így is elegendő másfél évente frissíteni.

A tetoválás menete

Mint általában minden tetoválásnál, így a sminktetoválásnál is először célszerű konzultálni a tetoválást végző szakemberrel. Ilyenkor részletesen átbeszélhető, hogy mik a vendég elképzelései, igényei, ehhez képes mik a mester tapasztalatai és ajánlásai. Természetesen ez nem kell, hogy külön időpontban történjen, hiszen nem egy hosszú és bonyolult folyamat, mégis ha kétségek gyötörnének bennünket, érdemes többször nekifutni a dolognak. Amennyiben találkoznak az elképzelések és a kellő elhatározás is megszülettett, úgy jöhet a bőr megtisztítása majd az érzéstelenítés. Ezt követően mégegyszer átbeszélhetjük a formát és a színt, majd jöhet a várható szemöldök forma felrajzolása.

Amíg hat az érzéstelenítés pontosíthatjuk a színt vagy színeket, annak megfelelően, hogy melyik tetoválási technikát választottuk. Ezt követően nincs más hátra mint, hogy elkészítsük a szemöldök tetoválást, amely technikától függően álltalában 1-1,5 órát vesz igénybe.

A tetoválást követően nem kell megijedni ha a bőr enyhén duzzadt, netán piros lesz. Ez természetes jelenség, ami hűsítő borogatással és megfelelő gyulladáscsökkentő krémmel szépen helyre hozható. Ekkor még a szemöldök néhány árnyalattal sötétebb is lehet a végleges színhez képest, ami aztán a gyógyulási folyamat végén eléri a tökéletes színt és formát.

Ahhoz, hogy te is a stílusodnak és egyéniségednek leginkább megfelelő szemöldökkel rendelkezz, látogass el hozzánk! A Beauty Pest Browban a legjobb szakemberek segítenek abban, hogy magabiztosságod az arcodon is megmutatkozzon!