A vörös, csak a ráknak áll jól!

2017-07-13 17:00:34

Hurrá, itt a nyár! Éljen a hőségriadó, éljen a napfény! Itt az ideje, hogy szervezetünket feltöltsük D-vitaminnal, élvezzük a meleget és a napsütést, persze csak óvatosan, nehogy a végén rákvörösek legyünk!

Nem kell megijedni az UVA és UVB sugaraktól, csak körültekintőten és ésszel kell a napon tartózkodni. Bőrünk védelme télen ugyan olyan fontos, mint nyáron, de kétségtelen, hogy kánikula idején még fokozottabban kell védenünk természetes „takarónkat”.

A Biologique Recherche cég  kutató-fejlesztő laborjában évekig keresték azokat a növényi összetevőket, melyek természetes anyagként, kémiai összetevők nélkül tudják biztosítani a megfelelő bőrvédelmet. A siker ezen a területen sem maradt el és a napfény szerelmeseinek kifejlesztettek egy három lépcsős napozáshoz szükséges termékcsaládot.

1/ Előkészítő krém  ( Preparation UV ) - mely felkészíti a bőrt a napozáshoz, megakadályozza a hirtelen hámlást, védelmet nyújt a szabad gyökök ellen (Ezek okozzák a ráncok kialakulását) és megakadályozza a pigmentfoltok kialakulását.  Ez a krém – különleges összetevői miatt – biztosítja a saját, ugyanakkor a legszebb bőrtónus  megjelenését!

2/ Védő napozó krém  ( Protection UV ) -   védi bőrünket az UVA , UVB és az infravörös sugarakkal szemben is. Megakadályozza a ráncosodást  az ún. glikációt (bőrünk elcukrosodása,mely miatt a kollagén és az elasztin rostok térhálója összeesik és ezáltal ráncosodik!), ugyanakkor  véd a lehámlás ellen is. Ha más krémet is használunk, ez legyen a legfelső réteg!

3/ Állagmegőrző  és állagjavító krém ( Réparation UV ) - helyreállítja a napozás során meggyengült felhámot, véd a szabad gyökökkel és a glikációval szemben , megakadályozza a bőr  idő előtti öregedését és az esetleges hámlást.

Mindezek mellett igen hasznos és praktikus lehet, ha megtalálható a polcunkon az ikonikus P50es tonik-lotion legújabb változata  a P50 PIGM400, mely napi kétszeri használatával csökkenti a már kialakult és megakadályozza a kialakulóban lévő pigmentfoltok megjelenését. Különösen hatékony egy beégett rúzs miatt kialakult száj feletti bajuszvonal, vagy a szalma kalap színes szalagja miatt a homlokon kialakult barna csík eltüntetésére! A legjobb hatás elérése érdekében közvetlenül  napozás előtt még használhatjuk a PIGM 400-as krémet, illetve célszerű igénybe venni a Beauty Pest Brow Pigmentfolt kezelését.

Amennyiben az alapos felkészülés ellenére is nap okozta égési sérüléseket szereznénk és nem ússzuk meg a piros, fájdalmas bőr kialakulását, úgy gyógyírként az arcra egy  erős hidratáló kezelést ajánlok, algás kezelést a testre, otthoni használatra pedig az alábbi termékeket :

Créme Hydravit S  vagy Créme  GS 99 - erősen hidratáló krémek, esetleg hidratáló szérummal párosítva  

Emulsion Originale Régénerante - SOS regeneráló emulzió

Gel ADN Silkgen - DNS védő, regeneráló krém

Huile Bénéfique - Intenzív , regeneráló testolaj