Keltsük életre hajunkat a nyár után!

2017-09-28 17:00:53

A nyári emlékeket bizony a hajunk és a bőrünk is őrzi, és míg örülünk annak, hogy milyen szépen lebarnultunk a tengerparton, arra alig gondolunk, hogy a hajunknak mennyit ártott a sok napozás. Ha nem voltunk elővigyázatosak és megjelentek a problémák, a fakó, töredezett hajjal muszáj valamit kezdenünk!

Azzal már mindenki tisztában van, hogy szemünket és bőrünket védeni kell a káros UV-sugaraktól, de csak kevesen tudják, hogy ugyanilyen odafigyeléssel kell bánnunk a hőségben a hajunkkal is. Ha nem vigyáztál megfelelően a hajkoronádra az elmúlt hetekben, akkor sincs késő, még rendbe lehet tenni a megfáradt tincseket, de a következő nyáron tényleg figyelj oda, és óvd a hajadat is a nap káros sugarai ellen!

Nyáron nem csak a napsugarak, de a klóros medencevíz és a sós tenger is roncsolják a hajunkat, így ősszel gyakran szembesülünk azzal, hogy olyan a fejünk, akár a szénakazal: nem terül olyan könnyen, puhán a hajunk a vállunkra, nincs tartása, színe, illata, és hiába mossuk, balzsamozzuk, száraz, fakó hatást kelt. Nem az olló és a vágás az egyetlen megoldás, számos kezelés, és otthon is elkészíthető pakolás közül válogathatunk!

A ricinusolaj egy igazi csodaszer, és amellett, hogy életre kel tőle a kiszáradt haj, még növesztő hatással is bír. Hetente kenjük be vele hajunkat a hajmosás után, hagyjuk rajta minél tovább, majd alaposan mossuk le: már néhány alkalom érezhető és látható az eredmény. A fénytelen, fakó hajnak igazi vitaminbomba a banános pakolás: egy érett gyümölcsöt összenyomkodunk, langyos vízzel elkeverünk, majd a masszát felvisszük a hajvégekre, és fél óra után lemossuk.

Az extrém száraz hajat olívaolajjal, pálma-, vagy kókuszolajjal is kezelhetitek, ezeknél az eljárásoknál figyelni kell, mennyire szívja magába a haj, mert könnyen áteshetünk a másik oldalra, és elkezd tőlük zsírosodni. Mindenkinek ki kell tapasztalni, hogy miből mennyit kíván, és visel el a hajkoronája, de ha nem mertek otthon kísérletezni, akkor képzett szakemberekre bízhatjátok a regenerálást!

Nálunk is többféle hajkezelés közül választhattok, sőt, hamarosan új szolgáltatással is bővül szalonunk. Ha a hajad is ritka, erőtlen, vékonyka és egyáltalán nem formázható, akkor mindenképp érdemes kipróbálnod a legújabb Biologique Recherche szérumot, a Complexe Cegaba+Bioproline-t. Egy-egy intenzívebb kúra segítségével nem csak a folyamatos hajvesztést akadályozhatja meg, de elősegítheti az új hajszálak megjelenését is, így dúsabb, egészségesebb tincseket kölcsönöz.