Hogy könnyebben induljon a nap...

2016-11-24 17:01:06

Hideg, nyirkos az idő reggel, még sötét van, mikor elhúzom a függönyt. Jó lenne kicsit visszafeküdni, de a napnak indulnia kell. Biztos, veled is előfordult már, hogy úgy érezted elhagyott az erőd, nincs kedved felkelni sem, - mert valamiért azt gondolod megint egy nehéz nap vár rád -, akkor állj meg egy percre! Nekem a következő apróságok mindig segítenek.

Ne pörgesd tovább  a gondolatokat,  zárd ki a külvilágot!

Fordulj befelé és csak magadra figyelj! Vedd sorba a napi teendőket és keress bennük olyat, ami lelkesít és tovább lendít, ami végül kihúz a mélyből és elindít!  Nagyon fontos, hogy a napi pörgésben szánj egy kis időt magadra! Mindegy, hogy mit teszel,  a lényeg, hogy neked örömöt okozzon! Hallgass valami jó zenét, vagy ha teheted fuss húsz percet! Gyönyörű most az őszi táj! A színek, az illatok jó kis energiákat adnak!

...de egy könyv, vagy  valami finomság is csodákra képes! Tervezd be még felkelés előtt, hogy megajándékozod magad valami aprósággal! Lehet ez egy jó süti, a téli napokban egy forró csoki, netán egy különleges kávé vagy tea.

Ha olyan az időbeosztásod és a munkád, hogy több időd van napközben, esetleg egy kozmetikai kezelést, vagy masszázst  is beiktathatsz, de az otthoni kanapé előtti pilates, vagy jóga edzés is szárnyakat adhat.  

A titok csak abban rejlik, hogy azt a pillanatot megéld és csak rólad szóljon!

Élvezd, használd ki és meglátod új erőre kapsz!  Viszont nagyon fontos, hogy ne gondold túl a vágyaidat, mert könnyen csalódás lehet, ha a napi rutin dolgok mellé nem tudod beiktatni azt, amit jó napindítónak érzel. Mindig úgy határozd meg a feltöltő programokat, hogy az adott napon mennyi időt tudsz rászánni!

10 perc is csodákra képes, ha azt a 10 percet tényleg azzal töltöd, ami jólesik testednek,  lelkednek, egész énednek!  Meglátod, ha lesz egy pici cél a napodban, azon túl, hogy elvégzed a kötelező teendőket, sokkal könyebben indulnak a reggelek!

Na gyerünk, együtt könnyebb! ;-)

 

Fotók: Pinterest