Télen még inkább figyeljünk a kezünk ápolására!

2017-12-08 17:00:17

A hideg évszakokban különösen fontos, hogy extra figyelmet fordítsunk kezünk ápolására, a bőrnek ilyenkor még több hidratálásra van szüksége. A naponta több alkalommal használt, magas zsírtartalmú kézkrém mellett használjunk olajokat is, és hetente egyszer vessük be a bőrradírt

A kézfejünk vékony bőre sok mindent elárul rólunk: utal az életkorunkra, életmódunkra, ápoltságunkra, így kiemelten fontos, hogy hidratáljuk, odafigyeljünk rá. A téli, szeles időben még több törődést igényel a kéz, hisz az alacsony hőmérséklet, a hideg, nyirkos levegő erősen kiszárítja. Az év ezen szakaszában a rendszeres krémezés elengedhetetlen: naponta legalább kétszer kenjük be a kezünket hidratáló, bőrtápláló krémmel, melynek magas a zsír, és alacsony a víztartalma

Mint említettem, a bőrszárazság elkerülésének érdekében különböző olajokat, illetve testvajakat is be lehet vetni. Reggelente ajánlom a shea vajas krémeket, melyek egész napra hidratálják, feltöltik a bőrt, este pedig a glicerintartalmú, A és E vitaminokkal dúsított, lazább kézkrémek frissíthetik a kézfejünket. A gyógynövénykivonatokat tartalmazó termékek, valamint az aloe vera és a kamilla is jót tesznek a bőrrel.

Van néhány alapszabály, melyeket betartva vigyázhatunk a kezünkre, megóvhatjuk annak szépségét, ápoltságát. 

  1. Fontos, hogy a legszükségesebb helyzetekben legyen meztelen a kéz, ha lehet, viseljünk kesztyűt a hideg hónapokban!
  2. Ha kezünk átfagyott, csak lassan melegítsük fel, és semmiképp ne forró vízzel próbálkozzunk, inkább dörzsöljük, mozgassuk az ujjainkat!
  3. Kerülni kell a gyorsan párolgó kézfertőtlenítőket és a magas víztartalmú krémeket!
  4. Ahogy az arcunkat és a testünket, úgy a kézfejünket is radírozzuk bátran, ezzel eltávolíthatjuk a bőrfelesleget, segítve a megújulást.

Ezeket a pakolásokat otthon is elkészíthetitek, de a december elsején nyílt Beauty Pest Nail szalonunkban is kipróbálhatjátok, hogy milyen fantasztikus, puha tapintású, és milyen szép, egészséges lesz a kézfej egy kézmasszás, radírozás és pakolás után.

Jelentkezzetek be még ma!

+36 70 908 0800

Kép: Pinterest