Milyen szemöldök illik hozzám?

2017-12-14 17:00:21

Van, aki otthon magának szedi, más kozmetikushoz jár, vannak, akik tetováltatják, rajzolják, és olyanok is akadnak, akik nem csinálnak vele semmit, meghagyják természetes formájában. Látunk hajszálvékonyat, bozontosat, nagyívűt és szinte egyenest, de mostanság a dúsabb számít igazán divatosnak. Mielőtt vakon követnénk az aktuális trendet, derítsük ki, hogy milyen szemöldök passzol hozzánk a leginkább!

Ha körbenézünk a sztárok világában, azt látjuk, hogy a vékony, magasan szedett szemöldök a múlté, egy ideje a természetesebb hatású, sűrűbb szemöldök hódít világszerte. A szemöldök az arcunk meghatározó eleme, keretet ad, kiemeli az az arcformánkat, a szemünket, és az érzelmeink kifejezésében is segít.

2017-ben a dús, vastagabb szemöldök volt a felkapott, visszatértünk a természetes formákhoz, sokak nagy örömére. A természetesség jegyében fog telni a 2018-as év is, ez azonban továbbra sem egyenlő az igénytelenséggel, korántsem jelenti azt, hogy nem kell figyelnünk a szemöldökünkre

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen forma áll jól, akkor adok egy kis segítséget, de a Beauty Pest Brow szalonban személyre szabott tanácsadást is igénybe vehettek. A legjobb szakemberek segítenek megtalálni a tökéletes formát, ívet és színt, a klasszikus szemöldökszedés mellett pedig a cérnás szemöldökszedést is kipróbálhatjátok.

Bár minden arc más, és mindenkinek meg kell találni a karakteréhez, személyiségéhez is illő formát, a tapasztalatok alapján elmondható, hogy az ovális archoz a lágyan ívelt szemöldök passzol leginkább,a hosszúkás archoz az egyenesebb ívű a szemöldök, a kerekhez a magasan ívelt, szögletesebb szemöldökforma az előnyös, mert így az arc hosszabbnak látszik. A szögletes arcnál a vastagabb szemöldök az, ami kiegyensúlyozza a vonásokat, a szívalakú archoz a lágyan ívelt forma az optimális, a gyémántforma esetében  pedig hajlított ívű szemöldök az, ami lágyítja a vonásokat.

Kép: Pinterest