Nem csak a bőrünket, a hajunkat is máshogy kell ápolni télen

2018-01-25 17:00:52

A hideg évszakokban gyakran olvasni arról, hogy mennyire oda kell figyelni a bőrápolásra, fokozottan kell óvni a kéz és az arc bőrét, nem szabad megfeledkezni a hidratálásról a szeles, hűvös napokon. De mi a helyzet a hajunkkal, ami szintén ki van téve ezeknek a hatásoknak? Néhány tippel próbálok segíteni, hogy hogyan vigyázzatok a hajkorona egészségére, szépségére télen.

A hideg, szeles időjárás és otthonunk, munkahelyünk meleg fűtése, száraz levegője is roncsolja a hajat, így fokozottan érdemes odafigyelni az ápolására.  Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy megóvjuk a széltől, a hideg, száraz vagy éppen a nyirkos levegőtől! Ha ezt a hét tanácsot megfogadod, sokat tehetsz hajkoronád szépségéért, egészségéért!

  1. A hideg évszakokban mindig viseljünk sapkát, kendőt, vagy tekerjük a sálunkat a fejünk köré, hogy védjük a hidegtől! A túl szoros fejfedő gátolja a hajhagymák szellőzését, a haj könnyebben zsírosodik, és a kórokozók melegágya is lehet, így nem mindegy, hogy milyen fejfedőt választunk – vásárlás előtt próbáljuk fel a sapkát, ne csak a színe és a formája alapján hozzuk meg a döntést!
  2. Kerüljük a forró vizet hajmosáskor! Helyette inkább langyos víz érje hajunkat. Hetente egyszer a hajmosás utolsó fázisaként hideg vízzel öblítsük le, így megnöveljük a haj nedvességtartalmát, és extra ragyogást is adunk neki!
  3. Használjunk kicsit több hajkondicionálót! Ezek a termékek nemcsak fényes, egészséges csillogást adnak, de speciális összetevői, ásványi anyag- és vitamintartalma révén hatékonyan védik is a hajunkat.
  4. Frissen mosott és szárított hajjal semmiképp se menjünk utcára, a hajmosást időzítsük estére, hogy éjszaka tökéletesen megszáradjon a hajunk!  Amennyiben a hidegben fejbőrünk megfázik, hajunk töredezhet és hullhat is.
  5. A téli időszakban szervezetünk több vitamint igényel, melyet általában a test védelmére fordít, így nem elegendő vitamin- és ásványianyag-bevitel esetén a haj töredezetté válhat. Ügyeljünk a vitaminpótlásra, a hajvégeket pedig kezeljük olajokkal, aleoe verával!
  6. Nem csak ebben az időszakban igaz, de télen még fontosabb: a hajszárító, hajvasaló és hajsütővas használata előtt vigyünk fel ápoló szérumokat, speciális kondicionálókat a hajunkra!
  7. Hajunk hossza tartó védelme érdekében használjunk speciális pakolást vagy mélykondicionáló termékeket! A legjobb megoldás, ha felkeresünk egy szalont, ahol többféle kezelés közül képzett szakemberek segítenek kiválasztani a legmegfelelőbbet!

Várunk benneteket a Beauty Pest Brow-ban, ahol még többet segítünk a téli haj-, és bőrápolással kapcsolatban!

Kép: Pinterest