A téli sminkelés alapszabályai

2018-02-22 17:00:41

A hosszú ideje tartó hűvös, gyakran szeles és csapadékos időjárás erősen igénybe veszi az arcbőrt, ahogy a fűtött terek száraz levegője is. Télen fokozottan oda kell figyelni a bőrápolásra, sőt, a sminkelés szabályai is változnak.

  1. Hidratálás

Télen is fontos a hidratáltság, hetente egyszer ajánlott az arcot átradírozni, a kemény szemcsés arcradírok helyett finomabb, puhább állagú termékeket választva. A smink alapjaként ilyenkor is ajánlott egy könnyű állagú nappali krém, az arctípusnak és az életkornak megfelelő választékból. Télen kerüljük a magas víztartalmú arcápoló krémeket, válasszunk zsírosabb, magasabb zsír-, vagy olajtartalmú termékeket.

  1. Fényvédelem

Sokan azt hiszik, hogy csak nyáron kell védeni az arcbőrt a nap káros sugarai ellen, de ez korántsem igaz. A többi évszakban is fontos a fényvédelem. Mindig olyan terméket válasszunk a smink alá, ami szűri a káros sugarakat!

  1. Ajakápolás

Ajkunk a téli időszakban sokkal érzékenyebb, és sokkal több odafigyelést igényel, hisz erősen ki van téve a hideg, szeles időjárásnak. Gyakrabban kiszárad, cserepessé válhat, ez pedig nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem kellemetlen érzéssel is jár. Hetente egyszer radírozzuk le kíméletes ajakradírral, és naponta kényeztessük jó minőségű ajakápolóval, hogy hidratált, szép legyen. Ha rendszeresen használunk mattra száradó folyékony ajakrúzsokat, akkor jóval előtte érdemes ajakápolóval bekenni az ajkakat, mert ezek a termékek még jobban szárítanak.

  1. Az alapozás

Ahogy hétről hétre veszíti el bőrünk a nyári színét, a tél középére szinte teljesen visszaáll az optimális állapotába, és az eredet bőrszínünkhöz igazodik.  Általában világosabb alapozót kell használni télen, mint a többi évszakban, de nem csak a színekben, a textúrában is érdemes eszközölni a váltást. Szalonunkban személyre szabott sminkelési tanácsadáson, szakképzett segítség áll rendelkezésre, akik a megfelelő, legideálisabb színválasztásban is segítenek.

  1. A színek

Télen a kevésbé harsány, a pasztell, világos színek a kedveltek leginkább, a sötétebb bőrhöz a bordó, a barnásvörös, az arany, a padlizsán árnyalatai, a világosabbhoz a rózsaszín, a szürke, a kék, az ezüst. A természetes, natúr szépség továbbra is divatos, a hétköznapi sminkeket pedig testesebb, fényes ajakápolóval dobhatjuk fel!

Ha bizonytalan vagy a sminkelési fortélyokkal kapcsolatban, vagy még több hasznos tanácsot szeretnél kapni, akkor gyere el szalonunkba, ahol profi szakembereink szívesen segítenek!

http://www.beautypestbrow.hu/

Kép: Pinterest