Az évszakváltás hatása a bőrre: hogy készítsük fel bőrünket a tavaszra?

2018-03-15 17:00:14

Ahogy a szervezetünket, ugyanúgy a bőrünket is megviseli a hosszan tartó hideg tél, így hasonlóképp szüksége van vitaminpótlásra, felfrissülésre és hidratálásra. Ahogy márciusban a nap sugarai erősödnek, a levegő pártartalma magasabb lesz, és a hőmérséklet is fokozottan emelkedik, a bőrnek újfajta ápolásra van szüksége.

A vitaminpótlás

A vitaminnal dúsított krémek általában lazább állagúak, könnyebben kenhetők, és hamarabb felszívódnak. A klasszikus szépségvitaminok mellett, mint az A, a C és az E vitamin, megtalálható még bennük a béta-karotin, amely erősíti a bőr természetes védekező rendszerét.

Fontos összetevő még a H-vitamin is, ami erősíti a kötőszövetet, a bőr zsír- és nedvességtermelésében is főszerepet játszik. A tavaszi időjárással együtt a 24 órás krémek ideje is elérkezett, melyek jellemzője, hogy nem olyan zsírosak, mint a hideg időszakra szánt kozmetikumok, és felkenésük után szinte rögtön energetizálják a bőrt.

A szérumok

A tavaszi bőrfelfrissítő kúra elengedhetetlen részei a szérumok, melyeket a megtisztított bőrre vigyünk fel reggel és este, majd utána jöhet a nappali, vagy az éjszakai krém. Ha a napi arcápolási rutin részéve tesszük a szérumot, a bőrt felkészítjük az évszakváltásra, ezzel pedig szépen lassítható a ráncosodási, öregedési folyamat.

A szemkörnyék

Amikor krémet váltunk a tél végén, érdemes a szem körüli kozmetikumot is lecserélnünk, a melegebb időszakban nincs szükség a testes, lassabban felszívódó termékekre, helyettesítsük őket könnyed állagú, frissítő, hűsítő készítményekkel!

A pigmentfoltok ellen

A pigmentfoltok kialakulása elkerülhető megfelelő fényvédőszerek használatával, melyet március elején érdemes elkezdeni! Sajnos sokan csak nyáron védekeznek a nap káros sugarai ellen, pedig már tavasszal oda kell figyelni arra, hogy kozmetikumaink maximális védelmet nyújtsanak.

Szakszerű ápolás

Tavasszal van a legtöbb tennivaló a bőrünkkel, melynek alappillére a bőr alapos kitisztítása, anyagcseréjének fokozása. Ilyenkor ajánlott leginkább elmenni egy szakszerű kozmetikai kezelésre, ahol tökéletesen megtisztítják, felkészítik az arcbőrt az évszakváltásra, amit aztán otthoni odafigyeléssel szépen, egészségesen lehet tartani a következő időszakban.

Várunk benneteket szalonunkban!

Kép: Pinterest