BeautyPest Brow

Hogyan hozható rendbe egy elrontott szemöldök?

2018-04-05 17:00:17

A szemöldök az arc egyik meghatározó tartozéka, egyáltalán nem mindegy hogy milyen az íve, a színe, a hosszúsága. Sajnos sokszor csak akkor látszik, hogy mennyire fontos eleme az arcnak, mikor valami nem stimmel vele, de nem kell kétségbe esni, általában minden elrontott forma menthető.

A szemöldököt látszólag könnyű alakítani, így szinte nincs olyan nő, aki ne kísérletezett volna azzal, hogy változtat annak formáján. Sokan sajnos nem érik be a felesleges szálak eltávolításával és vad csipeszelésbe kezdenek, ezzel azonban akár az egész arckarakterüket tönkretehetik. A túlságosan kiszedett, ijesztően vékony, ritkás, rövid, hiányos, göcsörtös, túl sötét vagy egyszerűen csak előnytelen formájú szemöldök sem helyrehozhatatlan, de ha változtatni szeretnénk – kellemetlen meglepetések nélkül – akkor minden este profi szakemberre bízzuk magunkat!

Festés, tetoválás, beültetés

Ha gyorsan nő a szemöldökük, akkor egy elrontott szedés után is elég valamilyen átmeneti megoldásban gondolkodni. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a festés, ami történhet szemöldökceruzával vagy szemöldökpúderrel. Az eredmény mutatós, a hibákat tökéletesen fedi, hátránya viszont az, hogy minden reggel újra fel kell festeni, esténként pedig sminklemosóval eltávolítani.

Ha a felkenés, lemosás időigényes, és nem szeretnénk ennyi időt szánni rá, akkor választhatjuk a szemöldöktetoválást. Egy időben valóban sok rémisztő, fekete félkör került a nők homlokára, mára azonban sokat javult a helyzet: létezik már ízléses, korszerű változat,  a szálazott tetoválás. Ez elsősorban azoknak jelenthet megoldást, akiknek alapvetően megfelelő ívű és szélességű, viszont hézagos vagy túlzottan világos a szemöldökük. A szakember ezzel a módszerrel a meglévő szemöldökszőrök közé húzogat be finom, vékony szálacskákat, amivel korrigálhatók az egyenetlenségek, illetve sötétebb, határozottabb tónust, ívet kaphat a szemöldök.

Ha a sok tépkedéstől, gyantától teljesen kikopott a szemöldök egyes részeken, beültetéssel ez a probléma is orvosolható, ezzel azonban plasztikai sebészhez kell fordulni. Az eljárás a hajbeültetéshez hasonló speciális technikával, a fejbőr hátsó részéből vett hajhagymák átültetésével alakítják ki a szemöldököt, amit aztán rendszeresen nyírni kell.

Jobb megelőzni a bajt

Minden esetben jobb megelőzni a problémákat, mint azokat kijavítani, így azt javaslom, ha bármilyen változtatást szeretnétek a szemöldökötökön, akkor keressétek fel a Beauty Pest Brow szakképzett, profi munkatársait, akik segítenek a megfelelő forma és szín kiválasztásában.

Nálunk az exkluzív, cérnás szemöldökszedés is elérhető, szalonunkban bővebb tájékoztatást is kaphattok róla!

Képek: Pinterest