Férfi bőrápolás: mire kell figyelni?

2018-04-26 17:00:31

A férfiak arcbőrének ápolása ugyanolyan fontos, mint a női szépségápolás, noha kevesebbet beszélünk róla. Arcbőrük egész más törődést igényel, mint a nőké, bár ugyanúgy hatnak rá a környezeti változások, ugyanúgy veszít a rugalmasságából az idő előrehaladtával, sőt, a rendszeres borotválkozás miatt nagyobb igénybevételnek is van kitéve.

A férfiak arcbőre nagyjából 15-20 százalékkal vastagabb, mint a nőké, és sokkal több faggyúmirigy található benne, így egész más törődést igényel, mint a nőké.

Nem véletlen, hogy számukra külön készítenek kozmetikumokat, melyek ennek a sajátosságnak a figyelembevételével készülnek. Nem jó megoldás, ha párjuk arckrémét csenik el, vagy az ő arcradírját használják – kifejezetten a férfiaknak szánt termékek közt kell válogatni.

Fontos a rendszeres tisztítás

A férfiak arcbőre hajlamosabb a pattanásképződésre, ezért a számukra készült kozmetikumok általában bővebb nedvességtartalommal látják el a bőrt, és kevesebb olajat tartalmaznak, így nem jelentenek többletterhelést a pórusok számára.

A pattanások természetesen főleg a serdülő korban jelentkeznek, érdemes már ilyenkor elkezdeni a kozmetikai kezeléseket: így elkerülhetők a később is jól látató hegek, vagy az újabb és újabb gyulladások. Ha a bőr kezelhetetlen, túlságosan is problémás, szakember segíthet a napi rutin megtervezésében, és termékeket is ajánlhat, melyek használata javít a bőr állapotán.

A reggeli és esti arcmosás nem elég ahhoz, hogy a bőr megtisztuljon, a legjobb megoldás az arcradírozás vagy az arc átmosása speciális szappannal vagy tokinnak. Fontos, hogy kifejezetten férfiaknak készült termékek közt válogassunk, hisz a szőrzet miatt az arcbőr teljesen máshogy viselkedik.

A borotválkozásnak is ki van téve

A szakállal borított terület ötezer és harmincezer közti szőrszálat tartalmazhat, ami a férfiak esetén nagyjából az arc egyharmadát teszi ki. Az arcbőr a borotválkozásnak is ki van téve, ami komoly problémákat is okozhat, ha az ember nem tartja be az alapvető szabályokat. Ahhoz, hogy a rendszeres borotválkozástól ne pirosodjon ki a bőr, és ne jelenjenek meg maradandó bőrhibák, alaposan be kell nedvesíteni a felületet, hogy a szőrszálak megpuhuljanak. A borotválkozás után is oda kell figyelni: ajánlott arcszesz vagy after shave használata, hisz ezek fertőtlenítik és tisztítják a bőrt.

A férfiak bőre nagyobb arányban tartalmaz kollagént, ezért hosszabb ideig tűnik teltnek és feszesnek, mint a nők bőre. Általában 35 éves koruk körül jelennek meg az első ráncok, mikor a kollagénrostok elkezdenek lebomlani. A férfiak is válogathatnak öregedésgátló termékek közül, melyek láthatóan lassítják azt a folyamatot.

A nap káros sugarai nem tesznek különbséget a nemek között, már a kora tavaszi időszakban ajánlott a minél magasabb faktorú napkrém vagy naptej használata. Az arcot külön is kell védeni, számos arcra való hidratáló krém tartalmaz fényvédőt, amely véd a káros sugaraktól – ezeket érdemes keresni.

A tökéletes megoldás

A Masque Biosensible friss, nagyszerű krém-maszk tökéletes megoldás lehet azoknak, akik problémás bőrrel küzdenek. Szalonunkban ezt a  zsírsavakban, hyaluron-savban, aktív feszültség-oldókban és a Biologique Recherche Oxigenizáló Komplexében gazdag terméket használjuk férfi vendégeinknél.

Receptúrája magas koncentrációban tartalmazza az aktív összetevőket, amelyek nagyfokú toleranciájukról ismertek: megnyugtatja és puhítja a bőrt. Dehidratált, érzékeny és reaktív bőrre ajánljuk.

Szalonunkban több kezelés közül is válogathatnak férfi vendégeink, problémás bőr esetén pedig tanácsokkal segítenek kozmetikus szakembereink!

Képek: Pinterest