A lakk csak az ápolt, gondozott körmökön mutat jól

2018-05-03 17:00:47

Ahogy a hajunknak és a bőrünknek, ugyanúgy a körmünknek is szüksége van a megfelelő ápolásra, hisz hozzátartozik a dekoratív megjelenéshez – arról nem beszélve, hogy az ápoltság az egészségünk megőrzésében is segít. Az öregedés a kezeket sem kíméli, így a legjobb, ha a napi rutin részévé válik a hidratálásuk, külön figyelmet szentelve a körmöknek.

Manapság nagyon divatosak a lakkozott körmök, a lehetőségek tárháza végtelen, nálunk, a Beauty Pest Nailben is számtalan szín, minta és forma közül válogathattok. A szép lakk azonban csak az egészséges, ápolt körmökön mutat jól, így érdemes betartani néhány alapszabályt!

  1. Hetente áztassuk a kezünket!

A rohanós hétköznapokon gyakran csak gyors tusolásra van idő, pedig az áztatás fontos lenne a bőrnek – a kezeknek is! Ajánlott hetente legalább egyszer jól kiáztatni a kezeket kellemes, langyos vízben, hogy felpuhuljon a bőrünk és a körmünk. Ezután könnyebben távolítható el a felesleges bőr a körmök körül, könnyebben vágható, formázható a köröm, és mélyebben képes magába szívni a tápláló krémeket, olajokat.

  1. Vágjuk vagy reszeljük?

A legjobb a manikűrt szakemberre bízni, aki a megfelelő minőségű és fertőtlenített eszközökkel elvégzi a körmök rendbetételét, de azért persze előfordulhat, hogy otthon, mi magunk is nekiállunk a körmünk formázásnak.

Egyik sincs tiltólistán, bátran használjuk mindkettőt! De mivel ezek az eszközök minden esetben valamilyen szinten megsértik a köröm felületét, óvatosan kell bánni velük! Fontos, hogy a jól kiáztatott körmöket szabad csak vágni, míg a reszelés történhet szárazon is: mindig bentről kifelé haladva!

  1. Táplálás, hidratálás

Csakúgy, mint a bőrnél vagy hajnál, a körömnél is fontos a megfelelő táplálás, illetve a rendszeres hidratálás. Egy jó minőségű olaj, illetve körömápoló gél vagy krém csodákra képes, ezeket használhatjuk a napi rutin részeként, minden este, lefekvés előtt. A boltokban kapható krémek mellett térjünk be egy-egy kezelésre a manikűr szalonba is, ahol a bőr és köröm még mélyebb rétegeit is hidratálhatjuk a speciális kozmetikumok segítségével.

  1. Fontos a vitaminpótlás

A körmök az egészségünk állapotáról is sok mindent elárulnak, a tavaszi vitaminhiány jelei bizony jól látszanak. Mindenképpen érdemes egy kis plusz vitamint bevinni a szervezetbe, a legfontosabbak közé tartozik az A-, a B-, illetve az E-vitamin - keressük a magas vitamintartalmú ételeket, italokat és étrend-kiegészítőket ebben az időszakban!

  1. Mindig a jó minőséget keressük!

Legyen szó körömápoló olajról, krémről, ollóról vagy körömlakkról, mindig a jó minőséget keressük a boltokban, és csak profi szakemberhez menjünk manikűrre! A Beauty Pest Nailben a legjobb alapanyagokkal dolgozunk, kollégáink pedig megbízható szaktudással rendelkeznek.

 

Jelentkezettek be még ma!

+ 36 70 908 08 00

Kép: Pinterest