BeautyPest Brow

Ne csak a kezünk szépségével foglalkozzunk!

2018-05-24 17:00:15

A kezek mindig szem előtt vannak, sokat foglalkozunk ápolásukkal, szépségükkel: krémeket, pakolásokat használunk, manikűrre járunk, és rendszeresen lakkozzuk. De mi a helyzet a lábakkal, lábfejekkel, lábujjakkal és körmökkel? A meleg nyári napokon bizony ezek is előtérbe kerülnek, így nem szabad megfeledkezni a pedikűr és a lábápolás fontosságáról sem! Adok néhány tippet, hogy idén garantáltan egészséges, szép, és üde lábfejeket villantsatok!

  1. A bársonyos, puha talpak és sarkak záloga a napi lábápolás, de ha naponta nincs is időnk a lábfürdőre, hetente legalább 2-3 alkalommal áztassuk be a lábunkat meleg vízbe!  A kellemes lábfürdőt követő gondos, a lábujjak közére is kiterjedő szárazra törlés nagyon fontos, hisz ezzel elejét vehetjük a gombás fertőzések kialakulásának. 
  2. Ne csak a kezünket, arcunkat és testünket krémezzük be a megfelelő kozmetikumokkal lefekvés előtt! A lábakról sem szabad megfeledkezni, főleg ebben az időszakban, mikor gyakran járunk papucsban, szandálban – a lábfejek jóval több külső hatásnak vannak kitéve, mint a hűvösebb hónapokban, amikor cipőt hordunk. Keressük meg a legmegfelelőbb terméket, legyen az izzadtsággátló, nedvességpótló, vagy hűsítő krém!
  3. Otthon is nekiláthatunk a felesleges szaruréteg eltávolításának, de a legjobb megoldás, ha profira bízzuk magunkat. Szalonunkban mindenki megtalálja a számára ideális megoldást: a 60 perces, klasszikus pedikűr mellett gyógypedikűr, SPA-pedikűr is helyet kap kínálatunkban.
  4. Nem olyan egyszerű a lábkörmök ápolás sem: nagy bajt okozhatunk, ha véletlenül belevágunk a bőrbe, a benövések pedig hosszú ideig megkeseríthetik életünket. A lábkörmöket vágjuk szögletesre, de a sarkokat ne vágjuk ki, csak finom reszelővel igazítsuk meg, így elkerülhetőek a benövések.
  5. A körömágy gyakran száraz, ezért olajba mártott pálcával ápolhatjuk, szépíthetjük, többféle körömápoló olaj közül válogathatunk!
  6. Ahogy kezünk körmeit, úgy a lábét is szépítsük rendszeresen: válasszunk hasonló árnyalatú lakkokat, hogy körmeink jól harmonizáljanak egymással. A legfrissebb tavaszi és nyári színek közül válogathattok szalonunkban!

Kép: Pinterest