BeautyPest Brow

Milyen legyen a nappali sminkünk nyáron?

2018-06-07 17:00:23

Nyáron nem csak arc-, és bőrápolási rutinunkat, de sminkelési szokásainkat is érdemes megváltoztatni, hiszen a nagy melegben nem esik jól bőrünknek a nehéz smink, a vastag alapozó és a többrétegű festék.  A könnyebb, frissebb érzetű, gyorsan elkészíthető sminkek a nyerők ebben az évszakban, és nem szabad megfeledkezni a smink alatt sem a napvédelemről!

Hogy nyáron is tökéletes legyen a sminkünk, be kell tartanunk néhány fontos alapszabályt. A hőmérséklet okozta változásoknak az arcbőr fokozottan ki van téve, így nem csak a ruháinkat, de sminkünket is érdemes vékonyabbra, könnyedebbre cserélni.

  1. Napvédelem: ez a legfontosabb szempont nyáron, hiszen vékony arcbőrünket fokozottan érik a napsugarak – akkor is, ha csak egy kicsit sétálunk, nem kell feltétlenül hosszabb napozásra gondolni! A smink alá olyan nappali arckrémet válasszunk, ami véd a nap káros sugarai ellen.
  2. Nappali arckrém: A téli és őszi hónapokban kedvelt zsíros, testesebb kozmetikumok ilyenkor nem esnek jól az arcbőrnek: akárcsak mi magunk, arcunk is könnyed, laza érzetre vágyik: keressünk a boltok polcain friss, magasabb víztartalmú termékeket!
  3. Könnyű alapozás: A klasszikus, sűrű alapozókat váltsuk le színezett krémekre, ezek nélkül elképzelhetetlen a tökéletes nyári smink.
  4. Bronzosítás: A gyönyörű smink egyik alappillére a megfelelő bronzosítás, ez nyáron sincs másként: ügyeljünk azonban arra, hogy ebben az időszakban egyébként is barnább a bőrünk az átlagosnál, ne vigyük túlzásba a barnító gyöngyök használatát, és segítséggel válasszuk ki a bőrszínünkhöz leginkább passzoló árnyalatot! Szalonunkban nem csak alkalmi, hanem hétköznapi sminkeket is készítünk, sőt, sminkoktatásra is van lehetőség!
  5. Szemfesték: Ha rendszeresen szemhéjtust vagy szempillaspirált használunk, ezeknek is megtaláljuk a nyárra ajánlott megfelelőjét: az elsődleges szempont, hogy a melegben, vagy a vízben ne mosódjon el, azaz legyen vízálló, tartós. Ha biztosra szeretnénk menni, a YUMI™ LASHES a lehető legjobb megoldás, hisz nem kell sminkeszközökkel, kellékekkel bajlódni a nyaraláson, sőt, a fekete festék elkenésétől sem kell tartanunk a nagy melegben!
  6. Színes ajkak: Nyáron sem kell lemondani a hangsúlyos, szép ajkakról: a télen hódító mély, meleg színeket tavasszal és ősszel átveszik a fényes, világos árnyalatok, sőt, idén újra hódítanak a gyümölcsös, csillogó kiadások is.

Ha szeretnél igazán különleges, nyári sminket, vagy megtanulnád, hogy készítik a sminkeket a profik, jelentkezz be hozzánk még ma!

Kép: Pinterest