Mit vigyünk magunkkal a tengerpartra?

2018-07-05 17:00:24

Ha tengerparti nyaralást tervezünk, nem árt jó előre átgondolni, és már indulás előtt, itthon bepakolni a legfontosabb termékeket, melyek megvédik bőrünket a káros UV-sugaraktól. Hogy minél nagyobb biztonságban tölthessük a szabadidőnket, érdemes az arcunk, a szánk, és a hajunk egészségére is odafigyelni.

A száj ápolása

Nem csak a téli hideg és a szél szárítják cserepesre az ajkakat, de a nyári nap is: a fényvédelem sokszor éppen az arcunk legkényesebb bőrfelületével rendelkező szervét, az ajkat kerüli el. Érdemes szétnézni a nyári ajakápoló termékek közt, de fontos, hogy belülről is frissítsük magunkat: a megivott víznél nincs jobb hidratálószer. Ha megfelelő mennyiséget iszol, a szervezet elegendő nedvességet tud a keringésen keresztül az ajkadhoz juttatni, így az puha és szép marad.


Az arc védelme

Megfelelő fényvédelem nélkül soha ne menjünk napra, mert a bőrünk maradandó károsodást szenvedhet el – fontos, hogy ne csak napozáshoz, de városnézéshez, egy kisebb sétához is vigyünk fel a bőrünkre naptejet, napolajat. Az arcot külön is érdemes ápolni (a fülünkről se feledkezzünk meg!), olyan nappali krémet válasszunk, ami UV-védelemmel bír, és hanyagoljuk a sminket, ha a tengerparton töltjük a napunkat.


Törődjünk a hajunkkal!

A káros UV-sugaraktól nem csupán a bőrt, de a hajat is érdemes óvni. Az erős napsütés ugyanis szárítja, fakóvá és színtelenné teszi a hajat. Fontos, hogy legyen nálunk olyan sampon és balzsam, mely véd az UV-sugaraktól, és spray vagy permet formájában vigyünk magunkkal hajápolót, amivel a vízből kijőve felfrissíthetjük tincseinket.


Kép: Pinterest