Milyen szemöldök állna jól nekem?

2018-08-02 17:00:17

A szemöldök arcunk karakterének legmeghatározóbb eleme, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit kezdünk vele: vannak, akik folyamatosan szedetik, másik meghagyják természetes formájában, és vannak, akik a tetováltatást választják. A szemöldök formázásával szinte észrevétlenül, mégis hatásosan változtathatjuk arcunk összképét, de fontos tudni hozzá, hogy milyen arcformához milyen szemöldök illik.

A szemöldökformázás a szépségápolás egyik fontos eleme, hisz segítségével nagyíthatjuk a szemeket, kinyithatjuk a tekintetet, határozottabb vagy épp finomabb megjelenést hozhatunk létre, hogy kiemelje vagy korrigálja adottságainkat. A divat ezt a testrészünket sem hagyja figyelmen kívül: az elmúlt évtizedek kivétel nélkül más-más formájú szemöldököt emeltek fel és tettek népszerűvé. Ajánlott a trendek elvakult követése helyett megtalálni a saját stílusunk, a hozzánk legközelebb álló formát.

Az arcot hatféle kategóriába sorolhatjuk, formája alapján lehet ovális, kerek, szögletes, hosszúkás, szív vagy gyémánt alakú. A szemöldököt a szakember az arcunk, szemünk formájának megfelelően igazítja, hogy harmonikus és ápolt összhatást kapjunk.

Mindig fontos az egyénre szabott formázás, de általánosságban elmondható, hogy az ovális arcon minden forma jól mutat: mivel arányos, semmit nem kell korrigálni, kiemelni. A szemöldök alakja és a vastagsága egyéni preferencia kérdése, de különösen jól áll az enyhén ferde, gyengén ívelt, közepesen vastag forma. 

Ha az arc ugyanolyan széles, mint amilyen magas, akkor beszélünk kerek arcról.   A cél a szemöldökformázással ilyenkor az, hogy az arc hosszabbnak, vékonyabbnak tűnjön.  Az erősen ívelt, szögletes szemöldök a nyerő, viszont kerülni kell a kerek formát, hogy ne tűnjön még kerekebbnek az arc.

A szögletes arcnál fontos, hogy az állkapocs vonalát lágyítsuk. A szépen ívelt vagy hajlított, viszonylag magasan csúcsosodó szemöldök a legjobb választás. Vastagságát tekintve a közepesen vastag az ideális, mert a túl vékony szemöldök nem tereli el a figyelmet a széles állkapocsról.

A hosszúkás arcúaknál az arc láthatóan hosszú, vékony, a homlok magas, így a fő szempont a szemöldökformázásnál az, hogy az arc rövidebbnek, oválisnak tűnjön. A tökéletes szemöldökforma a lapos forma. Nem ívelt, nem kerekített, egyenes.  

A szív alakú arcformánál általában az a cél, hogy tompítsuk a határozottan, áll felé keskenyedő arc vonalát. Ezt leginkább egy kerekebb, lágyan ívelt szemöldökformával érhetjük el. Az ív lehet magas és alacsony is, attól függően, hogy arc rövidebb, vagy hosszabb, a lényeg, hogy kerek formájú legyen, mert ez segít lágyítani a arcvonalakat. 

A gyémánt alakú arc a legritkább, de itt is a szögletes vonalak lágyítása, az orcák szélességének csökkentése a cél. A szögletes formákat íves, kerek illetve magasan csúcsosodó szemöldökkel tudjuk tompítani. A legjobb megoldás, ha a szemöldök felfelé emelkedő részén is van egy enyhe ív, ami lefelé görbül, ez az S-alakú forma. 

A megoldás: cérnás szemöldökformázás

Bármilyen arcformáról is legyen szó, a cérnás szemöldökformázás mindenkinek jó megoldás lehet. A Beauty Pest Brow-ban alkalmazott módszer népszerűsége nem véletlen, több szempontból is előnyös a hagyományos gyantás vagy csipeszes módszerhez képest: precíz, jól definiált szemöldökformázást tesz lehetővé, gyengéd és kíméletes a bőrhöz, emellett gyors és hatékony: egyszerre több felesleges szálat is eltávolít, a pici, szinte láthatatlan pihéket is.

A kezelés során a szakember egy vékony, kb. 40cm hosszúságú cérnaszállal dolgozik, melyet két végén összecsomóz, majd középen néhányszor megcsavar. Az így kialakított formával a bőrön haladva könnyedén és gyorsan eltávolítható egyszerre sok szőrszál, a látható, erősebbek és a még egészen picik egyaránt. Az eljárás gyorsabb, mint a csipesszel-, és kevésbé fájdalmas, mint a gyantával történő formázás, kémiai anyagok és hőhatás nélkül működik így kíméletesebb a bőrhöz, hatása pedig tartós, 3-4 hetente elegendő ismételni.

Képek: Pinterest