A nyár végén is figyeljünk bőrünk szépségére

2018-08-23 17:00:43

Hamarosan véget ér a nyár, de ez nem jelenti azt, hogy a bőrünk kevesebb figyelmet igényel: ebben az időszakban is magas az UV-sugárzás, a klóros medencevíz vagy a sós tengervíz továbbra is ugyanúgy árt a bőrnek, ilyenkor is meg kell adni neki a megfelelő törődést, ápolást.

A forró nyári hónapokban a napsugárzás, a légkondicionáló gépek, a strandolás, a vízi szórakozás megviseli a bőrt, így extra ápolást kíván – főleg így van ez a nyár utolsó szakaszában, mikor már jó ideje ki van téve ezeknek a külső tényezőknek.

A nyári időszakra jellemző, hogy kitágulnak a bőr vérerei, nő a hőleadás, a bőr erőteljesebben zsírosodik és verejtékezik, ezért a szennyező anyagok, a por könnyebben megtapadnak a bőrön, és gyakrabban tömíti el a pórusokat is - nem csoda, hogy nem csak az arcon, de a háton és a mellkason is pattanások jelenhetnek meg ebben az időszakban.

Ilyenkor még inkább ajánlott alkalmazni reggel és este is az arctejet, tonikot, hogy a pórusok megtisztuljanak, összezárjanak.

A másik jellemző probléma ebben az időszakban a bőr szárazsága, hiszen a légkondicionáló gép vagy a nyaralás során a sós víz, erőteljes szárító hatással lehet a bőrre. Segítenek a magas víztartalmú arc-, és testkrémek – a krém kiválasztásakor az optimális fényvédelemre is figyeljünk, az UV-sugárzás akkor is magas, ha épp nem tűz a nap, és nincs hőség.

Ezt nem mindenki veszi figyelembe, így nyáron gyakori probléma a bőr leégése.  Az arc és az ajkak finom bőrének védelmére speciális, könnyű textúrájú napvédő szerek állnak rendelkezésünkre, ezeket a nyár végén sem késő beszerezni!

A napfénynek sajnos a sok jótékony tulajdonsága mellett öregítő hatása is van a bőrre, ezért ha úgy érezzük, hogy az otthoni ápolás kevés, érdemes elmenni egy szépségszalonba: nálunk is számos regeneráló kezelés közül válogathattok.

Ezeknek a technikáknak köszönhetően a bőr mélyebb rétegeibe juttatjuk a hatóanyagokat, nem mellesleg pedig remek lehetőség egy testkezelés a feltöltődésre, megújulásra.

Kezdjük fitten és egészségesen az őszt, gyertek, és töltődjetek fel!

Kép: Pinterest